ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α. ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Οι εγγραφές για τους επιτυχόντες στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού ξεκινούν από τη Δευτέρα 28/08/23 και λήγουν την Τετάρτη 06/09/23 και μπορούν να γίνουν είτε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Παράλληλου Μηχανογραφικού είτε διά ζώσης στο ΔΙΕΚ επιτυχίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες προσέλευσης των επιτυχόντων στα Δημόσια ΙΕΚ, μπορείτε να απευθύνεστε στις γραμματείες των ΙΕΚ. Δείτε τα στοιχεία αυτά ανά ΔΙΕΚ στο https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/contact

Επιτυχόντες σε Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους μέσω παράλληλου μηχανογραφικού!

Β. ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ.

Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας για το έτος κατάρτισης 2023-2024, από τη Δευτέρα 31/07/23 μετά τις 9 π.μ. μέχρι την Τετάρτη 06/09/23 στις 15:00. Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr

Στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας, για το έτος κατάρτισης 2023-2024 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες:

Γ. ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ. ΣΕ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ..

Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντος τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Η κατάθεση της αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά γίνονται από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχονται από το Δ.ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ την περίοδο 2023-2024 στο χειμερινό εξάμηνο είναι: